Sportfestijn


Verslag

Het publiek kwam de laatste dagen massaal naar de Egelbeek en het was reuze gezellig tijdens het 48e KCVO sportfestijn met op de zaterdag 15 families, die streden om de fel begeerde familiecup.

Woensdagavond won Activia van Vaassen met 2-1 op het Toyota Wagenmaker Toernooi en donderdag was dezelfde score bij KCVO tegen Epe, zodat de finale een strijd werd tussen KCVO en Activia. Vrijdagavond namen 8 vrouwenteams deel aan een toernooi van 7 tegen 7 op halve velden. De wisselbeker was beschikbaar gesteld door Sisters in Lingerie uit Epe. Vios versloeg Vaassen met 2-0 in een prachtige finale. V en L werd derde en Albatross legde beslag op de vierde prijs. Op zaterdag speelden 15 voetballende families tegen elkaar, waarvan de familie Pelgröm 2 de sportiefste was, maar de winnaar werd uiteindelijk de familie Meuleman, die de familie Hagen in de finale klopte. Familie Oortwijn werd derde en van Bussel werd vierde.

De sportiviteit en gezelligheid zijn duidelijk af te lezen van de gezichten van de vele familieleden. Ze hopen dat dit festijn nog tot in lengte van jaren blijft bestaan. Groenteman Marcel Bouwmeester verraste de families wederom met een kraam vol fruit, dat gretig aftrek genoot. Een leuk gebaar van de groenteman uit Vaassen. De kinderen werden geschminkt en de bekende poppenkastshow laat de kinderen genieten. Een happening waar iedereen uitermate tevreden over was. De families gaven duidelijk aan volgend jaar weer van de partij te zijn.

Dit toernooi wordt al voor de 48e keer georganiseerd, maar je ziet de opa’s en oma’s, vaders en moeders nog in grote getale naar het sportpark komen. Wie wint is niet belangrijk, als het maar gezellig is en daar ontbreekt het zeker niet aan. De zaterdag werd afgesloten met een feestavond. DJ Remco zorgde voor een wervelende show. De 3W’s, zangeres Mandy van Bussel en de KCVO band maakten de avond compleet. Zondagmiddag keken ruim 400 mensen naar de finale tussen KCVO en Activia. Deze wedstrijd eindigde in 2-2. Activia nam de strafschoppen beter en werd winnaar van het Toyota Wagenmaker Toernooi. Epe werd 3e na een 1-0 overwinning op Vaassen. Een festijn van deze omvang is alleen te organiseren met een grote groep vrijwilligers en daar ontbreekt het bij KCVO nog steeds niet aan. Wat ons opvalt is het automatisme waarmee sommige taken opgepakt worden. Je hoeft de mensen niet te sturen. De KCVO’ers weten gewoon wat ze moeten doen. De een ledigt de prullenbakken, de ander maakt de kleedkamers schoon een derde haalt de glazen op. Ieder heeft zo zijn of haar taak verschrikkelijk belangrijk om een dergelijk festijn te kunnen organiseren. Zondagavond wordt de tent weer afgebroken en maandagmorgen is bijna niets meer te zien van het 5-daagse festijn. Niet te vergeten de man van de EHBO, de scheidsrechters, de onderhoudsploeg en de dames, die het clubhuis schoonmaken. Ook dank aan de sponsors: PS koeltechniek, Hans de Jong snacks, de Rabobank, Bouwmeester groente en fruit en Toyota Wagenmaker uit Apeldoorn. Als sportfestijncommissie is het een genot een dergelijk festijn te organiseren zonder wanklanken. Wij zijn

Programma

Programma

HET 49e KCVO SPORTFESTIJN IS VAN 17 t/m 20 augustus 2017

DONDERDAG 17 AUG.: halve finales Toyota Wagenmaker Toernooi en RABO-talententoernooi
19.00 uur: vv KCVO - sv Vaassen en om 20.30 uur: sv Epe - vv Activia
VRIJDAG 18 AUG.: Sisters in Lingerie vrouwentoernooi en RABO-talententornooi
ZATERDAG 19 AUG.: familievoetbaltoernooi aanvang 10.30 uur met 's avonds feestavond met diverse artiesten
ZONDAG 20 AUG.: finales Toyota Wagenmaker Toernooi