Nieuws


Deens voetbalavontuur weer ten einde


Onze elftallen JO13-1, JO15-1 en JO17-1 hebben een mooi jeugdtoernooi beleefd in Denemarken.

Op vrijdag 7 juni vertrokken zij per touringcar van TCR vanaf sportpark de Egelbeek naar het noorden. Onderweg kwamen zij een aantal flinke files tegen bij Bremen en Hamburg, waardoor de eindbestemming in de buurt van Haderslev pas rond 23.00 uur werd bereikt.

De volgende ochtend begonnen de JO15 en de JO13 al vroeg aan het toernooi dat werd georganiseerd door Eurosport-ring. Beide teams speelden drie wedstrijden, wonnen er één, speelden er één gelijk en helaas verloren zij er ook één. De JO17 kwam ‘s middags in actie en werd vierde in hun poule.

Het toernooi vond plaats op de accommodatie van de profclub SønderjyskE, een club die uitkomt in de Deense SuperLiga (de Deense Eredivisie en waar de Nederlanders Mart Lieder (o.a. ex. Vitesse) en Kees Luijckx (o.a. ex N.A.C.) spelen). De accommodatie telt 15 velden en een stadion die plaats biedt aan 10.500 bezoekers; onze voetballers keken hun ogen uit.

Toen zondagmiddag het toernooi voorbij was, kon iedereen met een tevreden gevoel de terugreis naar Vaassen aangaan. Gelukkig was het nu wel rustig op de weg en rond 21.30 uur was de bus terug op sportpark de Egelbeek. Nadat in geuren en kleuren de belevenissen waren gedeeld, gingen de meeste spelers gauw thuis hun slaaptekort inhalen.

Het toernooi was een mooie afsluiting van weer een geslaagd voetbalseizoen. Hiermee kwam ook een (tijdelijk) eind aan het trainerschap van Dennis Nijzing bij de JO17-1. Dennis is door drukke werkzaamheden helaas genoodzaakt te stoppen als trainer. Dennis, hartelijk bedankt voor jouw inzet voor de club!

De trip naar Denemarken werd mogelijk gemaakt door: de verkoop van oliebollen in de winter, een eigen bijdrage én de betrokkenheid van enkele sponsoren.