Nieuws


Lekker voetballen: KCVO Voetbaldag


Afgelopen woensdag, 1 mei, organiseerde KCVO weer een voetbaldag voor de vakantievierende jeugd. Maar liefst 105 kinderen meldden zich voor deze gezellige, uitdagende dag.

Spelenderwijs
In de ochtend werd er spelenderwijs getraind. De trainers hadden daarvoor leuke en leerzame oefeningen uitgezet. Zo speelden de allerkleinsten bijvoorbeeld opdrachten in het thema ‘de wolf en de zeven geitjes’ en ‘schipper mag ik overvaren’. Ook probeerden zij te scoren door het gatenbord en speelden zij voetgolf. Er was van alles te beleven.

180
Voor de grotere voetballers was er dartbordschieten, een leuke oefening die voor het eerst gedaan werd op de voetbaldag. Na een schot op het dartbord bleef de bal plakken op de desbetreffende score, waarbij de telling dezelfde was als het bekende dartspel met pijltjes. Het ultieme doel was natuurlijk de befaamde 180 punten te behalen. Degenen met de beste scores waren: Mees Kruese (JO13-1), hij haalde de eerste plaats. Nout Bonnekamp (JO9-1) schopte het tot de tweede plaats en Lars Kers (JO9-4) scoorde de derde plaats.

Verwennerij
De hele dag door werden de kinderen verwend. Er werden slagroomsoesjes uitgedeeld, plakken cake en krentenbrood en natuurlijk de welbekende broodjes knakworst voor de lunch. Voor alle kinderen die daar wel zin in hadden, was er in de middag een ijsje.

Shoot out
Traditioneel werden in de middag de voorrondes gespeeld van de shoot out. Wie daarna nog lekker wilde spelen, kon een partijtje voetballen of dollen op het springkussen. Om twee uur ging de grote finale van start en die leverde twee finalisten op: Bram van de Braak en Sem Junte. Allebei wilden zij natuurlijk de felbegeerde beker mee naar huis nemen, maar het was Sem Junte die hem daadwerkelijk won.

Volgende voetbaldag
Op de woensdag in de herfstvakantie is er weer een voetbaldag bij KCVO. Zet het alvast in je agenda, iedereen uit Vaassen en omstreken is van harte welkom.