Nieuws


KCVO pakt punt in een enerverende wedstrijd uit bij Wijhe”92.


KCVO begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Eerbeekseboys.
De mannen van KCVO betaalden dit vertrouwen in de vierde minuut al uit in een voorsprong. Een slimme steekbal van Rick Beekman werd op een mooie wijze door Melvin Balk tot doelpunt gepromoveerd. Wijhe antwoordde in de achtste minuut al met een aanval over de rechterkant. De voorzet werd er in tweede instantie ingewerkt, maar de speler die schoot stond buitenspel.
KCVO speelde in deze fase slap en de onderlinge communicatie was niet geheel optimaal.
In de 19de minuut werd Dahley Oortwijn, die dreigend speelde, op de middenlijn onreglementair gestopt. Maar de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen. Rick Beekman zette met een goede steekpass Melvin van Ast vrij voor de keeper, maar zijn inzet miste kracht.
In de 26ste minuut zette KCVO een mooie aanval op over de linkerflank. De afronding van Melvin Balk werd op een fantastische wijze door de keeper uit de verre kruising geslagen.
In de 32ste minuut kwam Wijhe weer gevaarlijk over de rechterflank. De strakke voorzet werd slecht verdedigd, er werd niet ingegrepen door de keeper en/of centrale verdediger en de spits kon vrij binnen werken. 1-1.
In de 40ste minuut kwam Dahley Oortwijn door op de linkerflank. Zijn voorzet werd bij de eerste paal binnen gewerkt door Melvin van Ast. KCVO ging rusten met een 1-2 voorsprong.
Wijhe kwam sterk uit de kleedkamer en een steekbal achter de laatste lijn van KCVO werd door de spits keurig afgerond. In de 60ste minuut werd Melvin v. Ast vervangen door Edwin Stegeman en moest Tobi Bosman plaats maken voor Niels Weultjes. Deze omzettingen zorgden voor meer grip bij KCVO. Toch moest de ploeg toestaan dat Wijhe op 3-2 kwam. Een voorzet kon vrij gegeven worden en bij de tweede paal kon de rechtsbuiten de 3-2 aantekenen. De supporters vreesden alweer een verliespartij, maar KCVO toonde karakter en rechtte de rug.
Een werkelijk fantastische aanval in de 77ste minuut van Rick Beekman met Dahley Oortwijn en Melvin Balk werd door Dahley met links afgerond, 3-3.
In de resterende tijd kregen beide teams nog kleine kansjes maar uiteindelijk werden de punten toch verdeeld.
Volgende week komt sv Zwolle naar de Egelbeek en gaat KCVO op jacht naar de eerste drie punter.