Nieuws


KCVO niet effectief genoeg


KCVO was de eerste 20 minuten heer en meester en had eigenlijk binnen het kwartier al met een paar doelpuntjes voor kunnen staan. Het kreeg vier goede mogelijkheden maar was niet effectief genoeg om meteen al afstand te nemen. De beste gelegenheid was voor Tobi Bosman die echter in vrijstaande positie de bal iets te ver voor zich uit speelde en daarmee een riante kans om zeep hielp. Met de overige drie gunstige momenten werd het vizier niet op scherp gezet. Eerbeekse Boys daarentegen wist wel raad met de wending die het na een kwartier kreeg. Het eerst mogelijke schot op doel was meteen raak (1-0). Daarna zette KCVO weer een paar goede aanvallen op maar eenmaal in de zestien aangekomen deed het er uiteindelijk te weinig mee. Iets meer overleg zou wellicht tot meer scorend vermogen geleid hebben. De gasten uit Eerbeek kropen uit hun schulp en namen meer initiatief. Een van die initiatieven liep vast in de KCVO-verdediging maar slecht uitverdedigen bracht de bezoekers in de gelegenheid een aanval over links op te zetten. De voorzet werd hard ingeschoten en doelman Sander Jansen van der Sligte stond op het verkeerde been (0-2). De Boys kregen daarna nog een kans maar die ging hoog over. Binnen het half uur maakte KCVO de aansluitingstreffer. Rick Beekman maakte een geweldige run over links en bediende Dahley Oortwijn op maat. Die omspeelde de doelman knap en liep de bal het doel in (1-2). Daarna waren er over en weer wat mogelijkheden maar de mooiste kans was voor Sem Westra. Hij schoot hard op doel maar keepersgeluk voorkwam de gelijkmaker.
Dezelfde Westra had direct na rust wederom een doelrijpe actie in huis maar zijn inzet verdween voor het doel langs. En weer waren de eerste 20 minuten voor KCVO. Het kreeg tal van mogelijkheden om langszij te komen maar steeds was de Eerbeekse muur hun te glad af. Na een corner had Ron van Zuidam de 2-2 op het hoofd. Hij deed alles goed maar de goalie redde miraculeus. De thuisploeg deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren en Melvin Balk had nog een prima schietkans. Ook dat had niet het gewenste resultaat. Eerbeekse Boys bleef gevaarlijk in de uitvallen en eenmaal moest Dennis Nijzing zijn keeper te hulp schieten om erger te voorkomen. Het was slechts uitstel van executie want ruim een kwartier voor tijd werd het lot bezegeld. Een snelle counter werd tegen alle verhoudingen in doeltreffend afgerond (1-3). KCVO-trainer Van der Kuil bracht wat nieuwe spelers in, in de hoop dat dat wat effect had. Maar het mocht niet baten. KCVO kreeg zelf een lesje in effectiviteit want na weer een goed uitgevoerde tegenaanval werd het zelfs 1-4. In blessuretijd vielen er nog 2 doelpunten: aan beide zijden één. Eerst mocht Dahley Oortwijn de score een wat draaglijker aanzien geven (2-4) maar even later werd die al weer teniet gedaan toen Eerbeekse Boys de 2-5 liet aantekenen. Daarmee behaalde het een effectieve maar geflatteerde overwinning. Aanstaande zondag mag KCVO het weer proberen in de uitwedstrijd tegen Wijhe’92.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Andy Klomp, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Tobi Bosman; Rick Beekman, Melvin Balk en Mike Hendriks; Sem Westra, Dahley Oortwijn en Melvin van Ast. Ingevallen: Edwin Stegeman, Roy Groothuis en Niels Weultjes.