Nieuws


KCVO weet weer wat de 3e klasse is


Na 6 jaar afwezigheid speelde KCVO haar eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse B. KCVO had de eer als eerste tegenstander te mogen spelen op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld van en tegen Helios.

Het was de wedstrijd van de degradant tegen de promovendus. Al snel werd duidelijk dat de ex-tweedeklasser meer capaciteiten had dan de voormalige vierdeklasser. KCVO moest zich in de beginfase beperken tot achteruit hollen en de thuisclub buiten de zestienmeter zien te houden. Dat lukte aardig en het eerste gevaarlijke moment voor de thuisclub was dan ook een afstandsschot. KCVO kwam schoorvoetend over de middenlijn en pas na een kwartier was er wat aanvallende activiteit. Eerst kwam er een schot van Rick Beekman waar de Deventer goalie niet al te veel moeite mee had. Even later maakte Sem Westra een doelpunt maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Uit een afgeslagen cornerbal schoot Melvin Balk hard in maar zijn schot belandde in een mêlée van spelers. Helios was veruit de bovenliggende partij en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Het combineerde er lustig op los en bestookte regelmatig het vijandelijke doel. Doelman Herman Balk, die na een aantal jaren zijn rentree mocht maken, had eenmaal geluk toen de bal tegen de paal gekopt werd. Helios bleef aandringen en na een snelle combinatie werd de Vaassense verdediging uiteen gereten. Balk was kansloos op de precieze inzet (1-0). KCVO had moeite een goed lopende aanval op te zetten en de thuisploeg bleef domineren. Toch kreeg Mike Hendriks na een goed genomen vrije trap een kopkans maar die ging over.
Na de rust stond er een wat feller KCVO op het veld. Rick Beekman ging goed door op links maar het gaatje om een goede voorzet af te leveren werd steeds kleiner en hij hield er slechts een hoekschop aan over. Helios pakte de draad weer op en ten koste van een overtreding en een gele kaart kon het afgestopt worden. Daarna ontstond er een opstootje en na een tweede gele kaart voor een Helios-speler voelde de scheidsrechter zich bedreigd. Na een afkoelingsperiode van zo’n 20 minuten ging de strijd weer verder. Met nog een half uur te spelen bracht KCVO-trainer Olivier van der Kuil er 3 nieuwe spelers in. Met een man-meer situatie werd er vol op de aanval gespeeld. Dit resulteerde wel in een overwicht maar de counters waren minstens net zo gevaarlijk. Eén van die uitvallen brak de Vaassenaren echter op want een vrij gelaten aanvaller kreeg alle tijd om de 2-0 binnen te schieten. KCVO gaf zich nog niet gewonnen en het was Rick Beekman die nog 2 keer de paal raakte. Het zat dus ook nog even niet mee. KCVO weet weer wat het is om in de 3e klasse te spelen. Volgende week zondag ontvangt het Eerbeekse Boys om 14.00 uur.
Opstelling KCVO: Herman Balk; Andy Klomp, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Tobi Bosman; Rick Beekman, Melvin Balk en Mike Hendriks; Sem Westra, Dahley Oortwijn en Melvin van Ast, Ingevallen: Terence van Bussel, Edwin Stegeman en Niels Weultjes.