Nieuws


In memoriam, Henk Timmer, 10-10-1943 - 16-09-2017

PreviousNext

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze vriend Henk Timmer. Henk was een clubman pur sang. Henk was verweven met zijn club KCVO zoals je tegenwoordig nog maar zelden ziet. Hij leefde voor onze club vanaf het moment dat hij lid is geworden.
Zijn eerste stappen op technisch en voetballend gebied maakte hij met wisselend succes. Henk maakte destijds wel deel uit van het beste zaalvoetbalteam wat KCVO ooit gekend heeft. Alles werd er toen gewonnen en in 1973 deden ze zelfs mee met het district kampioenschap.
Hij was in die tijd ook actief als leider van het A1 elftal waarmee hij in 1971 overtuigend kampioen werd. Veel van deze spelers zou hij later in de tijd weer tegenkomen toen hij zich richtte op het verzorgersvak dat hij naast het leiderschap uitvoerde bij het 1e elftal van KCVO. In die tijd kon trouwens iedereen bij Henk aankloppen als je een blessure had, ongeacht in welk elftal je speelde.
Naast het verzorgen bleef hij ook nog tegen een balletje trappen op zondagmorgen. In die tijd speelde hij in het legendarische veteranenelftal van Geert Harmelink. Je kunt hem nog terugvinden op de elftalfoto in het KCVO jubileumboek 1997.
Waar we Henk eigenlijk het meeste van kennen is zijn zorg voor ons natje en droogje in het clubhuis. Zijn zorg was dat we als KCVO' ers nooit met een leeg glas kwamen te staan. Hij verzorgde samen met zijn vrouw Jenny jarenlang het hele kantinegebeuren.
Benzine kosten waren onbespreekbaar voor Henk. 'Dat doe je toch voor je club' zei hij dan. Henk vond trouwens dat net zoals hij, ook anderen dezelfde instelling moesten hebben als het ging om de club KCVO.
Toen we in Nederland nog echte winters hadden, waarin het vroor dat het kraakte en wekenlang de schaatsbaan in Vaassen was geopend, kreeg Henk het idee om namens KCVO een koek en zopie tent te beginnen op de ijsbaan. Hij regelde leden voor de bemanning en ook dat er voldoende chocomelk was voor de verkoop, honderden liters chocomelk gingen er over de toonbank. Henk bezat op een of andere manier de gave om mensen aan zich te binden.
Maar Henk was ook Henk, draaide er niet omheen, was eerlijk en zei wat hij ervan vond. Op de man af en duidelijk!
Henk was een fantastische, bijzondere en betrouwbaar persoon waar we als club zeer gelukkig mee waren. Henk werd in 1992 dan ook verenigingsman van KCVO en voor al zijn tomeloze inzet werd hij in 2002 lid van verdienste. Mede door Henk is ons clubhuis naar het niveau gegroeid waarin we nu zitten. Een prachtig en modern clubhuis dat draait als een geoliede machine, waar we met zijn allen bij KCVO heel trots op zijn. Met woorden is het niet uit te drukken, de leegte en het gemis dat hij achterlaat bij zijn cluppie, maar de gedachtes aan hem zullen ons voor altijd doen glimlachen.

Henk hield van KCVO en KCVO zal altijd van Henk blijven houden.